dimecres, 27 d’abril del 2011

El gos hachiko

Hachikō,era un gos de raça Akita nascut en novembre de 1923 en la ciutat de Odate (Prefectura d'AkitaJapó).
En 1924 va ser traslladat a Tòquio pel seu amo, Eisaburō Ueno, un professor del departament d'agricultura de la Universitat de Tòquio. El gos el saludava cada dia des de la porta principal i l'acomiadava al final del dia en la propera estació de Shibuya. Fins i tot després de la mort de Ueno en maig de 1925, Hachikō va tornar cada dia a l'estació a esperar-lo, i ho va fer durant els deu anys fins a la seva pròpia mort.
La devoció que Hachikō sentia cap al seu amo mort va commoure als qui l'envoltaven, que el van anomenar el gos fidel. En abril de 1934, una estàtua de bronze es va erigir en el seu honor en l'estació de Shibuya, i el propi Hachikō va estar present el dia que es va presentar l'estàtua. L'estàtua va ser reutilitzada a causa de la Segona Guerra Mundial, però es va erigir una altra estàtua en agostde 1947, que encara hi és.

Personages:
Lasse Halstrom: és un director de cinema suec. Va ser nominat al premi de l'Oscar al millor director per La meva vida de gos (1985)
Richard Gere:  és un actor estatunidenc.És un dels actors més atractius de Hollywood, tant professionalment com per les seves creences budistes i ecologistes.
Joan Allen:  és una actriu estatunidenca. Ha treballat al teatre, a la televisió i al cinema. Va guanyar un premi Tony al 1989. Ha rebut tres nominacions als oscars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada